Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

19 квітня завідувачкою навчальної лабораторії психофізіологічного розвантаження ДДМУ Світланою Павленко був проведений тренінг «Свій – чужий – свій» з метою покращення ментального здоров’я студентів. Організувати захід допомогла Рада студентів (представник - Марія Портняга). 

Чимало студентів в умовах реалій сьогодення відчувають надмірний психологічний тиск. Разом із ним можуть приходити безсоння, втрата інтересу до навчання та навіть заниження самооцінки. Зокрема, це може вплинути на академічну успішність, знижуючи концентрацію та здатність до засвоєння нового. Через постійний нервовий напружений стан, стрес і недосипання може страждати здоров’я та відносини з друзями та сім’єю. Тож питання збереження ментального здоров’я сьогодні постає особливо гостро.

«Легендою» тренінгу «Свій – чужий – свій» була зустріч з іншою цивілізацією, а його завданням – придумати та намалювати своє бачення перетину з іншими світами. На таких заходах студенти розвивають вміння працювати в команді, креативне мислення та навчаються толерантного відношення один до одного. 

Творіння учасників тренінгу були різноманітні й оригінальні, навіть вражаючі. На їх малюнках панували неймовірні істоти та переплітались космічні пейзажі. Студентській молоді вдалося продемонструвати цікавий підхід в спілкуванні між расами, а загалом  – свою безмежну фантазію, творчість та креативність. Учасники тренінгу захоплено ділились ідеями, допомагали один одному, були єдиним цілим. Ось так і народжуються справжні колективні шедеври.

Завдяки інтерактивному підходу, застосованому під час тренінгу, студенти не лише плідно попрацювали, а й відпочили, корисно та весело провели час, насолоджуючись кожною миттю спільної творчості. Для багатьох з них цей захід став справжнім відкриттям, який продемонстрував, що спільна робота та творчість можуть зблизити людей, а також зробити робочий процес цікавим та захопливим.